Jewhen Mahda w Polsce

Ukraiński dziennikarz, komentator polityczny, ekspert w sprawach bieżącej polityki - Jewhen Mahda przyjedzie do Polski na spotkania autorskie w związku z publikacją książki "Wojna hybrydowa: przetrwać i zwyciężyć"

W imieniu organizatorów zapraszamy serdecznie na spotkania, podczas których gość opowie o swoich doświadczeniach i przemyśleniach związanych z prowadzoną przeciwko Ukrainie grą. Podpowie również o środkach, jakie powinny podjąć państwa NATO, aby zabezpieczyć się przed ewentualnością wojny hybrydowej. Dyskusja oparta będzie o prezentację książki "Wojna hybrydowa: przetrwać i zwyciężyć":

11 czerwca w siedzibie Klubu Jagiellońskiego (Kraków, Rynek Główny 34 ) w godz. 17:00 - 19:00

13 czerwca w centrum Ukraiński Świat (Warszawa, Nowy Świat 63) w godz. 14:00 -16:00

Spotkania będą tłumaczone na język polski. Będzie możliwość zadawania pytań, oraz (po spotkaniu) przeprowadzenia wywiadu.

Więcej informacji na temat gościa:

Absolwent wydziału historycznego Kijowskiego Narodowego Uniwersytetu im. Tarasa Szewczenka, gdzie w latach 1996 – 2001 oraz 2007 - 2010 pracował jako wykładowca katedry najnowszej i współczesnej historii powszechnej. W 2006 roku obronił pracą doktorską pod tytułem „Regionalny konflikt na Bliskim Wschodzie w globalnym kontekście”. Od 2012 roku docent Politechniki Kijowskiej. Autor tysięcy publikacji prasowych i dziesiątek publikacji naukowych o problemach współczesnej ukraińskiej polityki. Kieruje organizacją Centrum Stosunków Społecznych

Jewhen Mahda przyjedzie do Polski na zaproszenie Międzynarodowej Fundacji im. księcia Adama Jerzego Czartoryskiego. Patronat nad wydarzeniami objęły: Fundacja Otwarty Dialog, Polskie Towarzystwo Geopolityczne, Instytut Geopolityki, Klub Jagielloński oraz Koło Młodych Dyplomatów Uniwersytetu Warszawskiego. Patronat medialny objął portal Eastbook.eu.

Instytut_Geopolityki_logo.png

kj_logo.tiff